Secvenţele au fost luate, exprimat oarecum matematic, din punctul S în punctul B… Sub un turn baroc se organiza un concert.

Pe frontoanele unei clădiri impozante, butoiul cu bere este purtat (şi păzit) alegoric cu forţă leonină; imaginea e cât se poate de sugestivă, e superlativul conştiinţei de sine, nu mai ştiu a cui, a băutorilor, a fabricanţilor… Alegoria poate fi o nimerită dedicaţie

Grand Place era un furnicar, de asiatici şi nu numai, punctând sonor tot ceea ce descoperă şi descoperă multe… Îşi fac unii altora poze, schimbând aparatele. Interesante sunt reflectările.

Mesagerul nu mai e demult luat în seamă.

În staţia de metrou de la Bursă, pe unde circulă trenuri speciale, înguste ca un tramvai, există o amplă lucrare a lui Paul Delvaux, Nos vieux trams bruxellois, 1978 (pictura e marcată cu toate informaţiile necesare, ca într-o sală de expoziţie). Cele trei fotografii sunt detalii, luate de la stânga la dreapta.

Printre vagoanele depoului, în planul îndepărtat, e prezent anonimul purtător de felinar, închis în singurătatea sa. (În dreapta jos,  artistul şi-a semnat şi datat lucrarea, menţionând şi colaboratorul).

(Foto D. Agachi, 25.04.2010; reproducerea textelor sau a fotografiilor care ne aparţin nu este permisă fără citarea sursei sau link la articol respectiv.)